Ce înseamnă „Armaghedon” și ce va fi de fapt „Bătălia de la Armaghedon”? Sunt diferite opinii pe această temă, cum ar fi cea care consideră că este doar o altă denumire pentru al treilea război mondial. Indiferent care sunt părerile nebiblice despre ce înseamnă „Armaghedon”, ceea cecontează cu adevărat este ce spune Biblia pe acest subiect. Să vedem care sunt și ce spun versetele biblice care fac referire la „Armaghedon” și la bătălia care va avea loc acolo.
Apocalipsa 16: 12-16Al şaselea (înger) a vărsat potirul lui peste râul cel mare, Eufrat. Şi apa lui a secat, ca să fie pregătită calea împăraţilor care au să vină din răsărit. Apoi am văzut ieşind din gura balaurului şi din gura fiarei, şi din gura prorocului mincinos trei duhuri necurate, care semănau cu nişte broaşte. Acestea sunt duhuri de draci, care fac semne nemaipomenite şi care se duc la împăraţii pământului întreg, ca să-i strângă pentru războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic. – „Iată, Eu vin ca un hoţ. Ferice de cel ce veghează şi îşi păzeşte hainele, ca să nu umble gol şi să i se vadă ruşinea!” – Duhurile cele rele i-au strâns în locul care pe evreieşte se cheamă Armaghedon.
Cuvântul „Armaghedon” apare o singură dată în Biblie, în Apocalipsa/Rev. 16:16, verset citat mai sus. În limba ebraică, cuvântul „Armaghedon” vine din „Har Mageddon”. La finalul acestui veac, înaintea domniei de o mie de ani, va avea loc bătălia dintre Satan, împreună cu demonii și oamenii care-l slujesc, și Domnul care vine în fruntea oștirii Sale cerești. Această bătălie este numită „Bătălia de la Armaghedon”. În Apocalipsa/Rev. 16:14 această bătălie este numită „războiul zilei celei mari a Dumnezeului celui Atotputernic”.
Deci, ce înseamnă „Armaghedon”, conform referinței din Apocalipsa 16: 16?
„Har Mageddon” este explicat în majoritatea dicționarelor biblice după cum urmează:
Harmagedōn, este un cuvânt de origine evreiască format din cuvintele: „har” și „Megidon”; Armagedon(sau Har-Megidon), unnume simbolic – Armagedon.
Har este prescurtarea lui „harar” - un lanț muntos sau un șir de dealuri (folosit și la figurat), relief muntos sau deluros.
Meghido(Megidown,Megidow)vine din cuvântul „gadad” și înseamnă loc de întâlnire sau adunare; Meghidon sau Meghido este o locație în Israel: Muntele Meghido.
Gadadînseamnă mulțime compactă în care indivizii ajung să se rănească reciproc, în special dacă sunt soldați cu arme.
Firește, sunt multe păreri despre ce semnificație are de fapt termenul „Armaghedon”, în Apocalipsa 16: 16, dar deocamdată avem în vedere viziunea tradițională.
Mai jos, este o imagine a Muntelui Megido, străjuind valea (sau câmpia, cum este deseori numită) Izreel.
Parefoartepotrivit ca „gadadul" să facă parte din cuvântul „Harmageddon",având în vedere că înseamnă„mulțime compactăde soldați careajung să se rănească reciproc<