Învățăturile pe care le-a dat Domnul ucenicilor, sunt foarte utile pentru noi toți, indiferent în ce perioadă istorică trăim. Isus nu le-a spus același lucru de fiecare dată când i-a trimis să facă lucrarea Lui, pentru că factorii care intervin diferă de la o situație la alta. În Luca 9, citim despre trimiterea celor doisprezece ucenici ca să predice despre împărăția Lui Dumnezeu și să-i vindece pe cei bolnavi, după ce „le-a dat putere și stăpânire peste toți dracii și să vindece toate bolile”. La începutul capitolului 10, citim că după un timp, „Domnul a mai rânduit alţi şaptezeci de ucenici şi i-a trimis doi câte doi înaintea Lui, în toate cetăţile şi în toate locurile pe unde avea să treacă El” (versetul 1). De această dată, pe lângă confirmarea că nu au de ce să-și ia rezerve cu ei, pentru că Domnul le purta de grijă, le mai spune ceva foarte important și util pentru noi toți:
Pentru că Duhul Sfânt locuiește in inimile noastre, după ce am fost născuți din nou, avem în noi „adevărata pace”, care întrece orice capacitate de înțelegere. Nu este doar un sentiment de pace și nici doar o formulă de salut. Conform Dicționarului „Thayer’s Greek Lexicon”, cuvântul original din limba greacă, tradus „pace” în Luca 10:5, este „eiréné”, similar cu cuvântul evreiesc „שָׁלום” și înseamnă „securitate, siguranță, prosperitate, fericire (pentru că pacea și armonia fac și păstrează totul în siguranță și aduc prosperitate)”. Deci, salutul înseamnă de fapt: „Pacea și binecuvântarea harului Domnului să vină peste această casă”. Dar numai cei care sunt „fii ai păcii”, care au o inimă bună, se pot bucura de această pace spirituală. Tocmai de aceea a spus Domnul, că pacea Lui va rămâne în locul în care intrăm, atâta timp cât acolo este un copil al Lui. Chiar dacă Dumnezeu este Omniprezent, adică este prezent peste tot, prezența Lui se manifestă doar acolo unde sunt prezenți copiii Lui. Este minunat să știm că prin prezența noastră, ca temple ale Duhului Sfânt, se poate schimba atmosfera spirituală. Poate vă întrebați de ce această afirmație nu este adevărată totdeauna. Când avem inima curată și ne dorim ca Duhul Sfânt să-și facă manifestată prezența în noi și prin noi, acest lucru este remarcat de cei din jur, chiar dacă cei mai mulți nu identifică care este motivul. Suntem chemați să fim purtătorii prezenței Domnului și ai roadei Duhului Sfânt unit cu duhul nostru (Galateni 5:22-23), oriunde mergem și cu cât suntem mai conștienți de acest adevăr, cu atât impactul nostru în viața celor din jur va fi mai mare. De asemenea, viața noastră poate fi mult mai ușoară și putem avea mai multă pace dacă realizăm că prin Duhul Sfânt care locuiește în noi, putem schimba atmosfera spirituală în locurile în care mergem. Cred că fiecare putem spune că sunt locuri în care mergem cu plăcere, unde ne simțim bine și lucrurile merg bine; în schimb, în alte locuri, evităm să mergem, pentru că simțim apăsare, tristețe, și parcă nimic nu merge cum ar trebui. Din versetul următor aflăm care este cauza întunericului și al oprimării din anumite locuri:
De aceea este atât de important să fim permanent atenți să ne păstrăm inima curată (să ne cerem iertare imediat când greșim) și să ne echipăm cu armura Lui Dumnezeu (Efeseni 6:13-17), ca să învingem în luptele spirituale, fiind purtători ai păcii, dragostei și bucuriei produse de Duhul Sfânt, în duhul nostru. Apoi, Domnul Isus ne mai dă un sfat foarte important:
Oricât am fi de maturi spiritual, dacă căutăm să avem relații apropiate cu cei care nu sunt copiii Lui Dumnezeu și să petrecem mult timp în locurile pline de întuneric, ne poate costa scump. Sunt cazuri în care nu putem evita astfel de situații, dar dacă ne încredem în ajutorul Domnului și ne rugăm, Tatăl ceresc va interveni și va schimba lucrurile spre binele nostru. Isus a spus să rupem toate legăturile cu cei care continuă să-L respingă, ca să nu ne tragă și pe noi în întuneric. Pare o măsură drastică, dar este necesară. Nu ne permitem să cochetăm cu păcatul, dacă dorim să mergem pe calea păcii Lui Isus. Odată ce am fost născuți din nou, nu ne mai atrag lucrurile și locurile care ne atrăgeau în trecut și nu ne mai simțim confortabil în prezența vechilor prieteni, care nu vor să Îl urmeze pe Isus. Dacă nu este așa, avem o problemă și e nevoie să venim înaintea Domnului să Îl rugăm să ne arate la ce trebuie să renunțăm și ce mai trebuie să schimbăm în noi. Domnul este credincios si ne va ajuta, pentru că dorința Lui este să reușim și să fim ai Lui pentru totdeauna. Mulțumim Doamne! Să nu uităm, că pacea Lui Isus este în noi oriunde mergem și ne putem bucura mai mult de prezența ei, dacă urmăm conducerea Duhului Sfânt și ignorăm gândurile și emoțiile firii. Carmen Pușcaș
0 Comments
A ieșit vreodată ceva bun din îngrijorare? Ați rezolvat vreo problemă dacă v-ați concentrat pe aspectele negative ale acesteia și nu mai vedeați nicio cale de ieșire? Biblia ne învață exact contrariul și acesta este modul corect și cel mai eficient în care trebuie să abordăm orice situație.
Ușor de spus, dar greu de făcut, nu-i așa? Dar să vedem ce spun versetele precedente:
Ca să ne putem bucura, cei mai mulți dintre noi trebuie să alegem în mod constant bucuria în locul tristeții, al supărării, descurajării sau al oricărei alte emoții negative. „Bucurați-vă” este un verb reflexiv, ceea ce implică acțiunea noastră. Vom putea să ne bucurăm tot mai mult, pe măsură ce alegem să zâmbim mai des și realizăm că se merită să ne opunem gândurilor care ne întristează și să evităm conversațiile și situațiile care ne fură pacea. Blândețea este opusul durității, al furiei și cu siguranță este un companion al bucuriei. Isus este modelul perfect de blândețe, care a reacționat corect, fără să păcătuiască indiferent prin ce a trecut. Biblia arată că oamenii veneau la El, fără teama că îi va repezi sau va fi dur cu ei. Teoretic, majoritatea dintre noi știm că nu are rost să ne îngrijorăm și să suferim la infinit pentru ce nu mai putem schimba. Este adevărat că este important să ne gândim la ce am făcut greșit, dar numai atât cât să știm cum să evităm să greșim în viitor, dar ne facem doar rău dacă continuăm să ne chinuim cu gânduri de genul: „dar dacă...” sau „cum ar fi fost dacă nu...”. Dacă suntem atenți la ceea ce ne gândim, refuzând gândurile negative, distructive, care nu aduc nimic bun și meditând doar la ceea ce este constructiv, benefic și adevărat conform Scripturii, putem fi cei mai fericiți. Si apostolul Petru ne spune că Îi putem da Domnului toate îngrijorările noastre, pentru că El are grijă de noi în toate domeniile:
Dumnezeu ne iubește necondiționat și ne dorește binele chiar mai mult decât ni-l dorim noi. Vrea să Îi dăm Lui toate îngrijorările, ceea ce înseamnă că nu este nici un aspect al vieții noastre în care să nu ne poarte de grijă și nu putem avea niciun fel de probleme pentru care să nu aibă soluții. Tot ce ne cere, ca să poată lucra pentru noi, este să Îi dăm Lui grijile noastre și să ne încredem că le va rezolva iar dacă ne sfătuiește să facem ceva anume, ascultăm. Copilul care are un tată iubitor și devotat, nu se îndoiește de protecția, ajutorul și grija pe care i-o poartă. Dacă un tată pământesc inspiră copilului său atâta încredere, cu cât mai mult ar trebui să ne încredem în grija Tatălui ceresc, care este Atotputernic și pentru care nimic nu este imposibil și nici prea greu? Când Îl iubim pe Dumnezeu, căutăm să Îi facem pe plac și putem fi siguri că se îngrijește de tot ce avem nevoie, pentru că prin credință, promisiunile Scripturii devin realitate în viața noastră. Apostolul Pavel ne dă rețeta pentru modul corect de gândire prin care putem să ne bucurăm de viața de zi cu zi.
Când alegem să răspundem circumstanțelor în mod firesc, fără a urma conducerea Duhului Sfânt, stresul, tulburarea, îngrijorarea și anxietatea ne pot copleși. Când alegem să ne concentrăm pe ceea ce este bun și drept, ne putem opune anxietății, pentru că cheia păcii nu este în emoțiile pe care le simțim, ci în gândurile pe care le gândim. Cum ne putem elibera de temerile care rezultă din concentrarea pe problema care ne frământă? Cea mai eficientă metodă este să căutăm versetele care soluționează problema sau arată adevărul Scripturii pe tema respectivă. Ceea ce gândim, produce emoțiile pe care le simțim. Dacă ne dorim să avem pace și bucurie, de noi depinde să facem efortul de a opri gândurile negative, distructive și a alege să ne gândim la ceea ce ne îndeamnă Filipeni 4:8, sau versetele următoare: Dacă, deci, aţi înviat împreună cu Cristos, să umblaţi după lucrurile de sus, unde Cristos şade la dreapta lui Dumnezeu. Gândiţi-vă la lucrurile de sus, nu la cele de pe pământ. Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Cristos în Dumnezeu. Coloseni 3:1-3 Carmen Pușcaș
|
Archives
August 2024
Categories |
|
OUR BOOK ABOUT THE END TIMES IS AVAILABLE AT AMAZON A CASE FOR MID TRIBULATION RAPTURE E-book $6.95 Paperback $12.99 Hardcover $18.99 CARTEA NOASTRĂ DESPRE VREMURILE DIN URMĂ Pledoarie pentru RĂPIREA MIDTRIBULAȚIONISTĂ ESTE DISPONIBILĂ CA E-BOOK, PE GOOGLE BOOKS iar cartea tipărită o puteți comanda la click aici E-book 32,90 lei Cartea tipărită 40 lei + costul transportului |
|