Câți dintre noi nu am crezut minciuna diavolului, că suntem îndreptățiți să nu iertăm? Câți dintre noi nu am spus sau nu am auzit pe altcineva spunând: „dar tu nu știi cât de mult rău mi-au făcut” sau „sper că Dumnezeu îi pedepsește pentru tot ce mi-au făcut” sau „mi-au stricat viața” sau nenumărate alte declarații similare? Să luăm în considerare cu seriozitate inima Lui Dumnezeu despre a ierta și a fi iertat. Într-una din zile, Isus a fost întrebat cum ar trebui să ne rugăm. Răspunsul Domnului a fost rugăciunea cunoscută sub numele „Tatăl nostru”, pe care o găsim consemnată în două dintre Evanghelii.
A doua oară, o găsim în Luca 11:2-4. Iar cuvintele Lui Isus, consemnate de Matei, sunt o chestiune de viață și de moarte.
Mesajul Domnului referitor la gravitatea neiertării altora, este scris și în alte versete. În „pilda robului nemilostiv”, din Matei 18:23-35, unui bărbat i s-a „iertat mult”, dar el a refuzat să-l ierte pe un semen al lui pentru o mică datorie pe care i-o datora. Acest lucru l-a făcut pe stăpânul lui să-i spună: „‘Rob viclean! Eu ţi-am iertat toată datoria, fiindcă m-ai rugat. Oare nu se cădea să ai şi tu milă de tovarăşul tău, cum am avut eu milă de tine?’ Şi stăpânul s-a mâniat şi l-a dat pe mâna chinuitorilor până va plăti tot ce datora. Tot aşa vă va face şi Tatăl Meu cel ceresc, dacă fiecare din voi nu iartă din toată inima pe fratele său.” – Matei 18:32b-35 Tatăl nostru ceresc ne dă „milă și har” și dacă noi „refuzăm să acordăm milă și har celorlalți”, Domnul nu va trece cu vederea comportamentul nostru. Ca să fim mântuiți, trebuie să fim iertați de o mulțime de păcate. Iar Domnul ne-a oferit iertarea Lui din dragoste, milă și har, înainte să Îi cerem să ne ierte sau să regretăm ce am făcut. Cum am putea crede că putem să nu iertăm măcar un singur păcat sau greșeală făcute de cineva împotriva noastră, sau chiar o multitudine și că Dumnezeu aprobă ce facem? Să vedem ce i-a spus Domnul lui Petru în versetele următoare.
Cuvintele Domnului nu înseamnă că există o limită de 490 de ori. Era doar un mod de a spune să ierți continuu pe cineva care îți greșește. Când ne rugăm „iartă-ne, precum iertăm și noi pe alții”, lucrurile devin foarte, foarte serioase. În esență, ne rugăm, „să fim iertați așa cum îi iertăm și noi pe alții” și, prin urmare, dacă „refuzăm să iertăm”, ni se refuză și nouă „iertarea de care avem noi nevoie” de la Domnul.
A crede că putem avea resentimente și să nu-i iertăm pe alții și că totuși vom ajunge în cer, este o minciună a diavolului. Dacă credem această minciună, până la capăt, vom ajunge în iad. Măsura de îndurare și har pe care o dăm altora, este măsura pe care ne-o dă Dumnezeu. Dacă avem o problemă cu cineva, și pare complet justificat să fim supărați, dacă refuzăm să iertăm acea persoană, chiar dacă nu ne cere iertare, trebuie să ne amintim că neiertarea ne va costa veșnic. „Cerând dreptate” în loc să „acordăm milă”, „cerem dreptate” și asupra noastră și anulăm mila pe care am putea-o primi de la Dumnezeu. Putem să mergem la biserică, să citim Biblia, să ne rugăm și chiar să facem fapte bune, dar dacă refuzăm să iertăm pe cineva, oricât de rău ar fi răul pe care ni l-a făcut, ar fi bine să fim pregătiți să plătim consecințele veșnice. Acest mesaj ar putea părea dur, dar timpul este scurt. Fiecare zi în care credem minciuna diavolului, că este corect și suntem îndreptățiți să nu iertăm, ne fură mila și viața pe care le are Isus pentru noi și dacă murim într-o astfel de stare, ne așteaptă moartea veșnică și focul iadului. Dacă vă luptați să iertați ceva anume, cereți ajutor Domnului. Căutați consiliere dacă este necesar, dar faceți alegerea de a ierta și rugați-l pe Domnul să vă ajute să continuați să faceți acest lucru. Iertarea nu este ceva ce facem o singură dată. Un singur cuvânt, acțiune sau emoții pot readuce cauza neiertării pe tapet și trebuie să alegem să continuăm să iertăm. Dacă continuăm să iertăm, vom ajunge să ne rugăm pentru cei care ne-au greșit nouă sau celor dragi, la fel cum a făcut Isus pe cruce (Luca 23:34). Acesta este genul de dragoste care poate veni doar de la Dumnezeu, este dragostea „agape”. Iar Duhul Sfânt este cu noi ca să ne ajute să iubim în felul Său. În propria noastră fire, cred că este aproape imposibil, dar cu Dumnezeu, este mai mult decât posibil.
Domnul nu ne cere niciodată să facem ceva ce El nu vrea și nu poate să ne ajute să facem! Duhul Sfânt este cu noi ca să ne ajute să trăim viața pe care o are Domnul pentru noi. Nu există nimic mai minunat decât să nu fie niciun păcat neiertat între noi și Dumnezeu, dar este firesc din când în când să cădem într-o cursă a dușmanului și să fie nevoie să realizăm că am păcătuit, să ne cerem iertare și să ne rugăm Domnului să ne ajute să ne întoarcem la relația curată cu El. Rugăciune: Doamne, ajută-ne să nu lăsăm nimic să intre între noi și Tine. Te rugăm să ne ierți pentru păcatele grave și pentru cele mici. Ajută-ne să iertăm și chiar să iubim, precum ne-ai iertat și ne iubești Tu pe noi. Și Te rugăm să ne ajuți să continuăm să iertăm și în viitor, de câte ori trebuie. Avem nevoie de ajutorul Tău în toate lucrurile, în fiecare zi. Îți mulțumim Doamne pentru mila și harul Tău și pentru ocazile de a arăta și noi milă și har, semenilor noștri. În Numele Lui Isus, amin. Eli Cockrell
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
Archives
November 2024
Categories |
|
OUR BOOK ABOUT THE END TIMES IS AVAILABLE AT AMAZON A CASE FOR MID TRIBULATION RAPTURE E-book $6.95 Paperback $12.99 Hardcover $18.99 CARTEA NOASTRĂ DESPRE VREMURILE DIN URMĂ Pledoarie pentru RĂPIREA MIDTRIBULAȚIONISTĂ ESTE DISPONIBILĂ CA E-BOOK, PE GOOGLE BOOKS iar cartea tipărită o puteți comanda pe Bookbite, la click aici |
|